• Luuke Westelaken

Harper's Bazaar: "Waarom zou je niet eerder inzicht in je vruchtbaarheid willen hebben?"

Grip-founder Anne Marie Droste sprak met journalist Marieke Verhoeven voor Harper's Bazaar over de behoefte aan informatie over haar vruchtbaarheid en het ontwikkelen van Grip Fertility.


Zelf had Anne Marie Droste behoefte aan informatie over haar kansen op het krijgen van een kind. Dus ontwikkelde ze met twee leeftijdgenoten de zelftest Grip Fertility. Om zo factoren te testen die je vruchtbaarheid beïnvloeden. Een interview met ondernemer Anne Marie Droste

‘Na mijn studie Technische Bedrijfskunde aan de universiteit van Cambridge kwam ik bij een kleine investeringsmaatschappij in Londen terecht. In vijf jaar tijd zorgde ik voor de financiering van tweehonderd startups, eerst in Londen en daarna vanuit Singapore. Een te gekke tijd, maar op mijn dertigste was ik toe aan een break. Het plan was eigenlijk om twee jaar met mijn vriend op wereldreis te gaan, maar vragen uit de omgeving, over trouwen en kinderen, zetten me aan het denken. Voordat we terug zouden zijn in Nederland en weer gesetteld, was ik misschien al 34 of 35, en het is algemeen bekend dat je vruchtbaarheid na je 35ste omlaag dendert.

Ik vroeg mijn huisarts in Singapore of het mogelijk was om wat tests uit te voeren en hij verwees me meteen door naar het ziekenhuis. Daar bleek dat ik een ondergemiddeld aantal eitjes had. Niks om me ernstige zorgen over te maken, maar goed om te weten dat ik wellicht vroeger in de overgang zou raken, en dus niet te lang moet wachten.

In Nederland heerst nog vaak de opvatting dat een zwangerschap ‘vanzelf moet komen’. Je wordt pas door de huisarts doorverwezen als je klachten hebt of al een jaar probeert zwanger te worden. Dat vond ik raar: waarom zou je niet eerder inzicht in je vruchtbaarheid willen hebben? Als je bijvoorbeeld op je 27ste al weet dat je PCOS (PolyCystic Ovarian Syndrome, red.) hebt, wat een onregelmatige eisprong veroorzaakt, dan kun je er met een combinatie van medicatie voor zorgen dat je na een paar jaar meer kans hebt op een succesvolle bevruchting. Ik praatte erover met mijn vriendin en studiegenoot Noor Teulings, gynaecoloog in opleiding, die zelf ook over kinderen dacht. Toen kwamen we op het idee voor een zelftest, waarmee je thuis een aantal factoren kunt checken die je vruchtbaarheid beïnvloeden. Haar begeleider, gynaecoloog en professor Frank Broekmans, was enthousiast over het idee en bracht ons in contact met de juiste mensen. Ling Lin, een andere vriendin met businesservaring, kwam ook aan boord en toen was Grip Fertility geboren, eind maart 2020.


Benieuwd of de Grip test iets voor jou is? Doe hier onze quiz!


Lees het interview hieronder of door hier te klikken. Marieke bedankt!


We houden je op de hoogte! x Grip

Over

FAQ

Werken bij

Contact

Privacy

 

 

Word lid van onze #slack community

Grip testen zijn exclusief bedoeld voor wellness monitoring, en zijn geen vervanging van een gesprek met een art.s 

Grip logo.png

Krijg Grip.